
Q 1. Will AHCCCS allow group modifiers with the Telehealth Code Lists

A 1. AHCCCS will allow the group and any other valid modifiers for the codes on the Telehealth code set as long as the code/modifier used 

are appropriate and documented as required.

Q 2. How do I know what modifiers to use from the Telehealth code lists?

A 2.

1.  If you are performing Telehealth (asynchronous (store and forward) audio/video then you would use the permanent code list and 

follow the guidance on the cover of the code set (Tab 1).  GT modifier and POS where the member is located.

2.  If you are only performing audio portion then you use the UD modifier for the codes that are listed on the temporary code list and 

POS where the member is located.  Reminder, the temporary code set is allowed only during COVID-19 and to allow those services on 

the telehealth temporary code set to be performed using audio only.  

3.  The code set with POS 02 is for our FFS members per FFS Chapter 19 Behavioral Health May 2019 update.  This will continue per 

policy for these specific populations.

All codes must still meet scope of practice, and all documentation, policy and coding guidelines.

Q 3. What order do I have to report modifiers?

A 3. AHCCCS does not require the modifiers in any specific order as long as all the modifiers that are submitted are appropriate to the code 

and the service provided, and meet the medical documentation requirements.
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